About

Blogul meu personal

Bine ați venit!

Pentru cei care nu mă cunosc, sunt Adriana Draguț, sunt actriță, fondatorul școlii de teatru Acting Dream Academy și fondatorul teatrului musical Acting Dream Theater. Fiind pasionată de meseria mea, cu aceeași pasiune “nebună” lucrez cu oamenii și mă arunc în întâlniri. Uneori iese bine, uneori iese…prost. Tot pasiunea este cea care m-a făcut să nu mă regăsesc în sistemul de stat. Mi-am câștigat libertatea de exprimare și de creație în teatrul independent.

Pentru că munca mea presupune în primul rând lucrul și interacțiunea permanentă cu oameni, aici va fi locul unde vă voi împărtăși experiențele mele legate de tot felul de întâlniri. Sunt experiențe care m-au ajutat și mă ajută în fiecare zi să descopăr și să cunosc…oamenii. Sunt experiențe care nu fac altceva decât să-mi întărească valorile morale dobândite de-a lungul vieții. Sunt convinsă că avem cu toții experiențe plăcute și mai puțin plăcute cu cei pe care îi întâlnim… am prieteni care au trăit experiențe legate de oameni…mai puțin frumoși, îngrozitor de asemănătoare.

Am ales să împărtășesc și altora experiențele mele, pentru că sunt la vârsta la care altfel înțeleg anumite întâmplări, altfel mă raportez la ceea ce trăiesc. Altfel văd binele sau răul din jurul meu. Percepția asupra vieții s-a schimbat radical. Și de ce să nu recunosc…treaba asta îmi face bine. Este important să refulăm, să scoatem afară, să nu lăsăm frustrarea să se instaleze. Și pentru că am ajuns în punctul în care văd răul atât de bine, am ales să nu stau nepăsătoare…am ales să-l distrug, să-l arunc acolo unde îi este locul. Sunt sigură că suntem mulți care gândim și acționăm așa.

Obișnuim să spunem adesea că schimbarea este în noi. Am convingerea că schimbarea…de aici ar trebui să înceapă. Doar așa descoperim ce înseamnă echilibrul și armonia…făcând bine și aruncând răul.

„Meseria de actor sau de regizor se face cu umilință, cu generozitate, cu dăruire, cu pasiune, cu arderi puternice și muncă multă. Altfel, nu o faci decât superficial.”
― Adriana Drăguț

De multe ori facem greșeli care ne costă mult sufletește. Atunci, viața, darul acesta divin, cu generozitate vine și ne oferă…lecții. Este important să știm să le primim, să le vedem și să le înțelegem. Unele sunt grele, foarte greu de asumat, dar din moment ce reușești să înveți o lecție extrem de grea, ea nu mai poate fi uitată niciodată.

Vă îmbrățișez!